Tipar digital Vs. Tipar offset explicat

Care este diferența REALA, și contează?
Deci, care este diferența dintre tiparirea digitală și offset?  Tiparirea este tiparire, nu? Nu chiar … Să aruncăm o privire la aceste două metode de imprimare, la diferențele lor și unde este logic să alegeți unul sau altul pentru următorul proiect de tiparire.

Ce este tehnologia offset?

Tehnologia de tipărire offset utilizează plăci, de obicei realizate din aluminiu, care sunt utilizate pentru a transfera o imagine pe o „pătură” de cauciuc și apoi a rula imaginea pe o foaie de hârtie. Se numește compensată deoarece cerneala nu este transferată direct pe hârtie. Imprimarea offset este cea mai bună alegere atunci când sunt necesare cantități mai mari și oferă o reproducere exactă a culorilor și o imprimare curată, cu aspect profesional.
Ce este tehnologia digitală?


Tiparirea digitală nu folosește plăcile așa cum se întâmplă in cazul tehnologiei offset, dar utilizează în schimb opțiuni precum tonerul (cum ar fi imprimantele laser) sau imprimantele mai mari care utilizează cerneală lichidă. Imprimarea digitală este cea potrivita atunci când sunt necesare cantități mai mici; gândiți-vă la o serie de 20 de felicitări sau 100 de fluturași. Un alt beneficiu al tipăririi digitale îl reprezintă capacitatea variabilă a datelor. Când fiecare coala de hartie are nevoie de un cod unic, de un nume sau de o adresă, digitalul este singura modalitate. Imprimarea offset nu poate satisface această nevoie.

În timp ce tipărirea offset este un mod fantastic pentru a produce proiecte de imprimare excelente, multe companii sau persoane nu au nevoie de tiraje de 200-300 de exemplare,  pentru a nu le pastra pe stoc, iar in acest caz cea mai bună soluție este tiparul digital.

 

Care sunt avantajele imprimării digitale:

Costurile de instalare sunt mai mici pentru rulajul scurt
Imprimați numai cantitatea de care aveți nevoie atunci când aveți nevoie de ea
Cantități minime mai mici (de 1, 20 sau 50 de bucăți)
Imprimare digitală alb-negru foarte convenabila
Funcții cu date variabile (nume, adrese, codurile sau numerotarea se poate face cu ușurință)

 

Este tiparirea digitală potrivită potrivită pentru următorul meu proiect de imprimare?
Offset și digital sunt ambele metode de imprimare utile. Fiecare are avantaje deosebite în funcție de cerințele proiectului.
Dacă este nevoie de un tiraj mai mic, de 100-200 de exemplare, pentru vedea cum reactioneaza piata la cartea dumneavoastra sau de necesitatea unor adrese sau informații individuale, printuri personalizate, soluția digitală este soluția dvs.